CADUTA+


 

Tesztoszteron hormon:

 a férfi szervezet a herékben, a női szervezet a mellékvesében és a petefészekben állítja elő

Dihidrotesztoszteron:

 A tesztoszteron hormon átalakult változata (az 5-alfa enzimnek köszönhetően)

5-alfa enzim:

 a tesztoszteront DHT-vé alakító enzim

Napjainkban a hajhullások döntő többségének hátterében hormonális okokat fedezhetünk fel. Ilyen ok lehet például a dihidro-tesztoszteron (DHT) megnövekedett mennyisége nők esetében is. A hormonális változásokra érzékeny hajhagymák a megnövekedett DHT szintre egyszerűen fogalmazva sorvadással reagálnak.

Ennek a folyamatnak a velejárója a hajszál elvékonyodása illetve a zsírosodás szintjének egyértelmű növekedése. Sokan ennek a folyamatnak a kísérő tünetét, tévesen diagnosztizálják saját vonatkozásukban. Az elvékonyodó (sorvadó) hajszálakat a köznyelvben is használatos "babahaj" jelzővel illetve, akár még pozitív élményként is megélhetik, holott ez akár a hajritkulás lefolyásának a középső szakasza is lehet. Ezt követően a lerövidült életciklusú hajszálak pihékké alakulnak majd teljesen el is sorvadnak. Ezek a hajtüszők inaktív majd teljesen diszfunkcionális állapotba kerülnek.

Hölgyek esetében is termel a szervezet androgén hormont, természetesen kisebb mennyiségben (a mellékvese és a petefészek). Számos kutatás támasztja alá hogy a ritkuló területekről vett hajhagymák esetében kimutatható a megnövekedett 5 alfa reduktáz enzim és a DHT (átalakult tesztoszteron) mely a haj ritkulásáért felelős. Az enzim működésének a korlátozásával és egy megfelelő hajhullás elleni kezelés alkalmazásával ez,- a különösen a hölgyek számára kényelmetlen panasz,- megszüntethető.

A CADUTA+ termékcsalád kifejezetten ennek a problémacsoportnak a kezelésére lett kifejlesztve.

Az 5-ALFA REDUKTÁZ mellett természetesen tartalmazza a már jól ismert hatékonyságú CADUTA hajfürdő hatóanyag palettáját, amely eddig is sikeresen vette föl a harcot a hajhullással.

Az adott szervezet hormonreceptorainak érzékenységétől függően akár teljes egészében visszafordítható a hajritkulás folyamata a CADUTA + használatával, illetve megerősíthető a hajállomány.


 

 

            
A növényi őssejt két fontos tulajdonsága:

1. Önmegújítás: 

- Aszimmetrikus osztályba sorolható őssejtek: egy fő- és pár ugyanolyan típusú sejtekből keletkezik (egy őssejt és a differenciált sejt).
- Sztochasztikus osztályba sorolható őssejtek: egy őssejt kettéválik és specializáltabb lesz

2. Differenciálódás:
más sejttípussá való formálódás  képessége


Termékeink növényi őssejtet tartalmaznak, melyet az Uttwiler Spätlauber zöldalmából nyerjük.

Ezek a sejtállományok folyadék rendszerekben tenyészthetők PhytoCellTecT technológia segítségével.

Az AHA + jótékonyan segíti a sejtosztódást és fiatalítja a fejbőrt.            

 

 

 
 
 
Mikrokamerás hajvizsgálat. Hajgyógyászat: fejbőr, hajritkulás, kopaszodás, hajhullás kezelése.
Trichocenter Hajgyógyász Stúdió